Mátraszentimre Községi Önkormányzat Képviselő-testület 2020. évi Munkaterv információk

Tisztelt Felső-Mátra településeinek Lakosai!

Mátraszentimre Községi Önkormányzat Képviselő-testülete a 144/2019.(XII.17.) önkormányzati határozatával fogadta el a 2020. évi Munkatervét.

A 2020. évi Munkaterve tartalmazza a tervezett Általános Közmeghallgatások időpontját is.

Bizonyára mindenki előtt ismert, hogy a koronavírus terjedésére tekintettel a Kormány az élet- és vagyonbiztonságot veszélyeztető tömeges megbetegedést okozó humánjárvány megelőzése, illetve következményeinek elhárítása, a magyar állampolgárok egészségének és életének megóvása érdekében veszélyhelyzetet rendelt el.

A veszélyhelyzetre tekintettel meghozott óvintézkedések között szerepel, hogy aki teheti, maradjon otthon, a rendezvények megtartására nem kerülhet sor, és kisebb közösségek szerveződése sem javasolt.

A 2020. évben munkaterv szerint 2020. április 6. és 7. napjára tervezett Általános Közmeghallgatások megtartását a veszélyhelyzet megszüntetéséig elhalasztom. A veszélyhelyzet megszüntetését követően a pontos időpontokról a lakosságot és üdülőtulajdonosokat értesíteni fogom.

Fentiek tekintetében kérem szíves megértésüket.

A meghozott intézkedések mind az egészség és az emberi élet védelmét szolgálják.

Kérem a lakosságot, hogy elsődlegesen az alábbi internetes felületeken tájékozódjanak, és pánikkeltés nélkül, de kellő súllyal kezeljük a veszélyhelyzetet.

https://koronavirus.gov.hu/

https://www.nnk.gov.hu/

https://magyarkozlony.hu/

https://matraszentimre.hu

A vírus az idős betegcsoportok esetében magasabb kockázattal jár, éppen ezért az óvintézkedések betartásával óvjuk egymás és kifejezetten az idősebb embertársaink egészségét.

Ha az ismert tünetek közül valamelyik igazolódik Önnél, vegye fel a kapcsolatot háziorvosával, telefonon (ne menjen be a rendelőbe), vagy hívja zöld számok (06 80 277 455 vagy 06 80 277 456) valamelyikét további segítségért.

Továbbra is kérem a 70. életévüket betöltött személyeket, hogy amennyiben szigorúan otthon maradnak, és családtagjaik a bevásárlásban, gyógyszerbeszerzésben nem tudnak segítségükre lenni, úgy a Gyöngyössolymosi Közös Önkormányzati Hivatal Mátraszentimrei Kirendeltségének központi telefonszámán (37/376-410 7-es mellék) jelezzék, ahol megtörténik az adategyeztetés és igényfelmérés.

Óvjuk egymás egészségét, vigyázzunk magunkra és egymásra is.

Mátraszentimre, 2020. március 24.

Köszönettel:

Előházi Péter s.k.

polgármester