Tisztelt Felső-Mátra településeinek Üdülő Ingatlan Tulajdonosai!

Szeretném, ha tudnák, hogy Mátraszentimre Községi Önkormányzat mindent megtesz a települések lakosainak biztonságáért.

A koronavírus terjedése mindenki életét jelentősen megnehezíti, így a Felső-Mátra településein élőkét is.

Egyre növekvő teher hárul mind a lakosságra, mind pedig az önkormányzatra, és ez az elkövetkezendő időszakban csak súlyosbodni fog.

A világjárvány okozta veszélyhelyzet időszakában egyre többen gondolják úgy, hogy az eddig csak ritkán látogatott üdülőik a területi elhelyezkedésük miatt nagyobb védelmet nyújthat. Szemmel jól láthatóan megindult egy folyamat annak irányába, hogy az életvitelszerűen nagyvárosokban lakó és a Mátrában üdülővel rendelkező személyek, családok a járvány elől hétvégi házaikba menekülnek.

Jelen állapotban a szolgáltatók nincsenek felkészülve tömegek fogadására és az egészségügyi kapacitások is végesek.

Tisztelettel kérem a Mátrában üdülővel rendelkező ingatlantulajdonosokat, hogy mérlegelve a veszélyhelyzetet, felelősségteljes állampolgári magatartást tanúsítva ne utazzanak ide, maradjanak lakhelyükön! Ezzel csökkentik annak esélyét, hogy esetlegesen új gócpontok kialakulását hozzák létre a meglévők mellett. Járványveszély idején távolmaradásukkal tudják leginkább redukálni saját maguk és a helyiek veszélyeztetettségét!

Amennyiben fentieket figyelmen kívül hagyva mégis amellett döntenek, hogy a hétvégi házaikban töltik az elkövetkezendő időszakot, kérem vegyék fokozottan figyelembe, hogy a Felső-Mátra földrajzi fekvéséből eredően a tavasz ugyan beköszöntött, de a téli időjárási körülményekre még számítani kell. Ez gondot jelenthet azok esetében, akik egész télen nem jelentek meg üdülőikben , és esetlegesen fűtési lehetőségük nem biztosított.

Kérem, hogy fentieket mérlegelve hozzák meg döntéseiket.

Óvjuk egymás egészségét, vigyázzunk magunkra és egymásra is.

Mátraszentimre, 2020. március 20.

Köszönettel:

Előházi Péter s.k.

polgármester